BURSLAR VE ÖDEMELER

Öğrenci:

Gidilecek olan ülkenin refah düzeyine göre belirlenmiş öğrenim süresi boyunca burs.

(Bursların %70 aylıklar halinde ödenir. Kalan kısmın ödemesi, değişim sonunda öğrencinin başarı durumu dikkate alınarak yapılır. Ülkelere göre burs miktarları, YÖK’ün yayımladığı listede mevcuttur.)

Öğrenciler gittikleri üniversitelerde kayıt için herhangi bir öğrenim ücreti ödemezler.

Öğrenciler, değişime katılarak gittikleri üniversitelerde okudukları dönemleri/başarı durumlarını dönüşlerinde asıl kayıtlı oldukları bölümde saydırırlar. Dolayısıyla herhangi bir hak kaybına uğramazlar.

Öğretim Elemanı:

Uçak/yol ücreti karşılanır.

YÖK’ün, 6245 sayılı kanun hükümlerine göre belirlediği günlük/aylık ücret üzerinden ödeme yapılır. (Günlük ödenecek miktar, YÖK’ün ülkelere göre yayımladığı listede mevcuttur.)

Sağlık gideri ödemesi yapılır.

Bu içerik 28.03.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2599 kez okundu.